Terra de Remences 2011

maig 10, 2011

A primera hora del matí sortiem cap a Sant Esteve d’en Bas els 10 membres del club que finalment vam fer la marxa, arribada i recollida de dorsals, preparació del material, bicis, etc. i cap a la cua de la sortida, uns molt endevant i altres molt endarrera (els ultims dels 3200 participats).

Explicaré una mica com va anar la marxa des de el grup del darrera (Xavi, Reguill, Colominas, Manel, Jose M. Muñoz  i Jaume). Vam sortir molt tranquils, no teniem cap pressa, els primers kms de baixada fins a la Vall de Bianya i comença el primer port (Capsacosta), ens començen a dividir i anem pujant a un ritme tranquil, ens avançan i avançen a d’altres, baixada molt ràpida fins arribar a Ripoll on comença el següent port (Coll de Canes), port llarg pero amb unes vistes precioses de la zona amb un dia espectacular, la baixada trepidant (74 km/h) del “Kamikaze-Reguill” fins a Olot i uns kilometrets més fins a Sant Esteve d’en Bas on acabava per alguns la marxa de 95 kms. tot i que algú va pujar Coll de Bracons i el va tornar a baixar pel mateix lloc.

Seguim (Manel, Colominas, JM Muñoz i jo) a fer la ruta llarga de 175 km. pujem Coll de Bracons (durissim), faltan pinyons, gent caminant, d’altres mitja volta …, arribo a coronar el port on em trobo a en Manel i en Josep Colominas acaban amb totes les existencies de platans, pastes i begudes isotoniques, en JM Muñoz anava endevant i els 3 comencem a baixar el llarg descens fins a Manlleu on comença el quart port (Coll de Bac – Cantonigros) 15 km on en Josep agafa distancia i puja bé, en Manel i jo anem fent a poc de coronar em dona rampa em paro a fer estirament i segueixo, al cap d’un moment trenco raid de la roda del darrera, reparo com puc i en Manel m’espera al habituallament, junts fem la resta dels 27 kms que queden i feliçment arribem on ens espera en Josep i en JM Muñoz, menjar, regal i massatge. Marxa completada, gran dia, millor companyia.

Us paso perfil, classificació i alguna fotico:

5 Responses to “Terra de Remences 2011”

 1. Una gran jornada ciclista, si senyor. Jo la vaig disfrutar, més que no patir. Oh la carreter! quines sensacions! 🙂

 2. Felicitats a tots, però la propera a “atacar” ja al primer port!!! jo com que faig BTT estic “alliberat”.

  Proper objectiu 3 Nacions??, o Montsec (curta?

 3. Si ataquem al primer port tots “enrampats” a Bracons. Propera marxa 3 nacions, Ricard apuntat !!! que hi han 60 km de pujada!!!

 4. D’aquesta edició de Remences me’n recordaré sempre per que vaig voler viure el que significa pujar Bracons amb 39×26.

  Les altres vegades que he fet Bracons, va ser amb un compaq; ja sabia que em tocaria patir (de fet, sempre es pateix a Bracons, em compaq o sense)però aquesta vegada vaig haver de recorrer a l’ego i orgull personal per no fotre el peu a terra i fer mitja volta.

  Les corves en forma de S del final van ser aterradores; menys mal que son 7 Km, per que crec que no hagués aguantat massa més.

  Hi havia trams que pujava a 6 km/hora. i tirant de ronyons; cap al final de la pujada, en el cuadriceps de la cama esquerra vaig començar a sentir rampes, pero sortosament ja quedava poc i vaig poder arribar a dalt.

  Quant a la baixada del Coll de Canes, cal dir que ja me la conec de 5 edicions que porto de Remences; em va passar com a Bilbao, em vaig enganxar a tres tios que baixaven a saco paco i si t’obren cami es molt més fàcil la baixada. De tota manera, 74 Km/hora es una velocitat important, però en cap moment vaig tenir la sensació “d’apurar”.

  ¿Com vau viure el troç des de Manlleu fins a meta? ¿No se us va fer etern?

  Salut,

  Josep Maria

 5. No, a mi particularment no s’en va fer gens llarga, com des de la baixada de Bracons fins a Manlleu practicament pica baixada i rectes amb algun “repechon” pero no molt llarg, varem arribar prou ràpid, el que si potser es va fer una mica llarg va ser des de l’habituallament dalt del port de Cantonigros fins a meta que son 27 kms de “falsa baixada” fins que no comença a baixar de veritat els ultims kms. La veritat es que vam disfrutar molt i vam gaudir de la marxa.

Leave a Reply