TOURMALET – HAUTACAM (5-6-7/10/2012)

octubre 24, 2012

En Josep Colominas, Josep Mª Reguill i Jaume Duran, sortim divendres a les 16 h. cap a Argelèrs de Gasòst, França 523 km i 5 h de cotxe, carreguem bicis i complim amb l’horari previst arribant sobre les 21 h al Hotel L’Aurieulat petit hotel amb bona fama de menjar i vàrem poder comprovar-ho doncs el petit restaurant estava ple i van dir que no ens podien donar de sopar, així que anem cap el poble preguntem als 2 llocs que havien i aquella hora de les 21,30 aprox. era massa tard: “Mon Dieu… il est trop tard !!!” doncs canviem de poble i anem cap a Lourdes a veure si hi ha un miracle i podem sopar … MIRACLE ! podem sopar i en Txema es va possar les botes als postres:

Després del soparet a dormir, habitació per 3 romàntica, el llit de matrimoni per en Josep que va dormir travessat doncs com sabeu el noi és petit:

 

Al matí següent després d’un bon esmorzar comencem la ruta prevista, ruta circular de 100 km pujant el mític TOURMALET

Comencem a pedalar i només sortir del poble el primer km, EL TOURMALET ! Noooo, una carretereta amb algunes rampes del 12% ens ho agafem amb tranquil•litat i seguim pedalant per trobar-nos al cap d’uns kms més el Coll d’en Vidalet, total que arribem a Bagnères de Bigorre inici de la pujada al Tourmalet amb 800 de desnivell positiu i vinga cap amunt

Campan, Sta. Maria de Campan i la cosa cada vegada puja més el kms no baixen del 8’5% de promig, arriben els temuts tunels

i pensant que arribaria algun “descansillo” res de res 2 km abans d’arribar a La Mongie promig de percentatge 10%

Arribem a La Mongie, sense comentaris …

I finalment despres de 23 kms UPHILL, TOURMALET aquí estem!

Portem uns 65 kms i un desnivell positiu d’ uns 2200, comencem el descens  fins al punt de sortida, baixada trepidant passem per Barèges – Luz Saint Sauveur i cap al Hotel 102 kms, temps de descans, relax i sopar merescut:

HAUTACAM – TRAMASEL
Matí del dia següent, esmorçar i BACK ON THE ROAD anem a pujar l’Hautacam, el tenim a tocar de l’hotel seran uns 40 kms no arribarà ja ens va bé doncs al hotel tancan per vacances aquests mateix dia i tenen obert per nosaltres per quan tornem ens poguem dutxar i tancar. Comencem a pujar de seguida i amb tranquil•litat disfrutem de les vistes, el port ens comença a agradar, hi ha rampes més dures que al Tourmalet però hi ha “descansillos” son uns 17 kms

Fantàstic cap de setmana pedalant per les mítiques muntanyes del Pirineu. Repetirem.

 

One Response to “TOURMALET – HAUTACAM (5-6-7/10/2012)”

  1. Molt guapo el recorregut i molt xula la crònica !!!
    Saluts

Leave a Reply